Lær at ro havkajak i Bryggens Kajak Club

Der er god mulighed for, at du kan blive medlem af Bryggens Kajak Club, selv om du ikke har roet havkajak før. Hvert forår holder vi nemlig et kursus for begyndere i havkajak. Der kommer mere info om tilmelding og kursusdagene for 2019, når vi slår kurset op sidst på vinteren.

Det er et sjovt, men også et udfordrende kursus, hvor du kommer du igennem hele pensum til IPP2 og lidt til.  IPP2 til havkajak er Dansk Kano og Kajak forbunds pensum til frigivelse i havkajak.

På kurset lægger vi selvfølgelig vægt på, at du opnår de færdigheder, som pensum beskriver, så du kan færdes sikkert i kajakken. Men det er også vigtigt for os, at vi har det sjovt, samtidig med at vi lærer noget. Det sociale element er vigtigt - på kurset og i klubben generelt. Derfor slutter vi også typisk kursusdagene med en kop kaffe, en bid brød og lidt snak.

Krav til dig:
Det er et krav, at du kan svømme 1000 meter. Du skal derfor medbringe et svømmebevis til første kursusgang.
Du kan få lavet et svømmebevis i de fleste svømmehaller.

Vores havkajakkursus koster 1300,- kroner. Derudover er der indmeldelse, nøgler og første års kontingent (1750,-), så den samlede pris er i alt 3300,- kroner.

Om selve kurset

Vi afholder typisk vores havkajakkursus i løbet af maj og juni. Kurset består af en række obligatoriske moduler med instruktion. Kurset afsluttes med, at du bliver frigivet som roer, og vi udsteder et IPP2-bevis, jvf. retningslinjerne fra Dansk Kano og Kajak Forbund.

Under kurset lærer du dels, hvordan du håndterer kajakken under forskellige forhold, dels hvordan du redder dig selv eller en romakker op i kajakken, hvis uheldet er ude. Her kan du se den fulde pensum beskrivelse til IPP2/EPP2

Ud over deltagelse i de enkelte kursusmoduler, så skal du regne med at skulle bruge tid på at få noget rutine på egen hånd og sammen med de andre kursister.
Forvent altså, at du kommer til at bruge en del tid på kursusforløbet. Til gengæld kan du også forvente en række sjove og lærerige kursusaftener og dage og masser af god tid på vandet, så du bliver fortrolig med kajakken.

I 2018 så kursusforløbet sådan ud:

Mandag d. 30. april
Onsdag d. 2. maj
Mandag d. 7. maj
Mandag d. 14. maj
Onsdag d. 23. maj
Onsdag d. 30. maj
Mandag d. 4. juni
Mandag d. 11. juni
Onsdag d. 13 juni
Weekend tur d. 15-17 juni
Frigivelse onsdag d. 20 juni

Alle hverdage startes kl. 17.30 - omklædt!