Kajakkurser i Bryggens Kajak Club

I Bryggens Kajak Club har vi både tur- og havkajakker, og som regel er der hvert forår et kursus for nye medlemmer i såvel hav- som turkajak.  Først på foråret åbner vi for tilmeldingerne til årets kurser - følg med her på siden.

Du kan læse mere om de to kajakkurser her:

Havkajak eller turkajak - hvad skal jeg vælge?
Det ene udelukker bestemt ikke det andet og mange at klubbens medlemmer ror begge dele. Og vi ror gerne sammen - hav- og turkajakker, det kommer sig ikke så nøje.

Helt kort kan man måske sige, at havkajakken er all-rounderen - altså sådan lidt a la havets mountainbike. Den er meget manøvredygtig, men lidt en anelse tungere end end en turkajak. og mere stabil De fleste havkajakker er forholdsvis stabile så de kan gå i bølger og åbent vand.
Havkajakken kan bruges både til korte ture i havnen eller lange ture til den Svenske skærgård.
Hvis du er rutineret eller har mod på udfordringer, kan du måske også rulle i den - altså lave grønlændervendinger.

Turkajakken er egentlig en en modificeret kapkajak, der dog er lidt mere stabil. Den er derfor meget velegnet til hurtige motionsture. Turkajakken kan også bruges til hyggeture i havnen eller dagsture på for eksempel Furesøen.
Der laves både korte og lange løb med klasser for turkajakker - Mølleåens blå bånd og Tour de Gudenaa, der er Danmarks længste løb,  er blot et par eksempler. Der er ofte et par af klubbens medlemmer med til disse løb.